top of page
fotografie-bedrijven-197.jpg

STEFAN & THIJS

VILLA KALKOVEN

In een niet zo ver verleden, werden er nog scheepsvrachten vol schelpen aangeleverd bij de kalkovens in Meppel, waar het met turf tot een soort kalkspecie werd verbrand. Leo Erberveld verbouwde de monumentale ovens bijna 25 jaar tot restaurant De Drie Kalkovens en bleef er al die jaren aan het roer. Nu is het tijd voor een frisse wind en een nieuw jasje:

 

"Wij, Thijs de Lange en Stefan Hoekstra, nemen de zaak over en veranderen de naam in Villa Kalkoven. Het moet namelijk voelen als een villa waar je alle kanten op kunt."

We zijn niet helemaal onbekend met de regio. Stefan komt weliswaar uit IJmuiden ('Van de Hoogovens naar de kalkovens’) en Thijs komt uit Nederland, het buurtschap in Nationaal Park de Weerribben. Mijn ouders hebben een boerderij, die inmiddels wijd en zij bekend staat om de Weerribben Zuivel. ,,Ik weet niet beter dan dat boter en zuivel direct uit de streek komt", zegt De Lange. 

Waarmee wij meteen willen aangeven welke richting het op gaat met onze nieuwe restaurant: Biologische streekproducten, herkenbare gerechten, voor een brede doelgroep. Zeker geen hoogsegment, maar we zullen ook niet snel spareribs op de kaart gaan zetten. In de eerste fase gaat Thijs zelf koken en blijft Stefan ‘aan de voorkant’ als gastheer. 

fotografie-bedrijven-162.jpg
VAN TOEN NAAR NU

Van "De Drie Kalkovens" naar "Villa Kalkoven"

Make-over

Het restaurant krijgt een complete interieurmake-over en hoewel de kalkovens -in twee van de drie kan gegeten worden, de derde is nog in originele staat- rijksmonumentaal zijn en weinig aanpassing mogen, krijgen ook die een update. Het moet wat knusser en frisser worden. Zo werken we met hout, veel groene en bruine tinten en hip meubilair.

Terras

Daarnaast wordt aandacht besteed aan de buitenkant. De hoofdingang willen we verplaatsen naar de terraszijde, tussen de twee kalkovens in. Daarmee verandert ook de routing, zowel voor de gasten als voor ons. Waar je voorheen binnenkwam wordt voortaan alleen gebruikt als ingang voor feesten in de zaal. Op die manier krijg je ook echt wat mee van de kalkovens als je er langs loopt, in plaats van dat je binnen stapt, eet of drinkt en weer vertrekt.

Dat terras krijgt ook uitbreiding, met een loungegedeelte, vlak langs de waterkant. Een aanlegsteiger komt er vooralsnog niet, maar aan de overkant kan worden aangelegd. En als je dan de sluiswachter lief aankijkt, mag je wel via de sluis naar deze kant lopen. Daarnaast hebben we in deze regio heel goede en mooie fietsroutes. Wanneer de verbouwing is afgerond, gaan we van dinsdag tot en met zondag open. En op aanvraag natuurlijk.

Tekst: DeStentor.nl

fotografie-bedrijven-176.jpg
bottom of page